Școala online și kilogramele în plus - Focus Prima TV

Școala online și kilogramele în plus

Școala din fața calculatorului și lunile petrecute exclusiv în casă au provocat o furtună emoțională în rândul adolescenților. Psihologii întâlnesc tot mai des copii care manifestă semne de anxietate și depresie. Și nu sunt singurele probleme. Lipsa activității fizice din această perioadă a dus la o explozie a numărului de cazuri de tineri care au probleme de greutate.

N-au mai ieșit la joacă cu prietenii, iar activitățile sportive au fost reduse la minim. Este cazul a milioane de copii din întreaga țară care luni întregi au fost consemnați la domiciliu. Iar kilogramele în plus reprezintă doar unul dintre efectele colaterale ale pandemiei.

Fenomenul este îngrijorător, avertizează nutriționiștii. Am înlocuit plimbările în parc cu vizite la frigider. Și acest lucru se vede la cântar.

Revenirea la o greutate optimă este un proces de durată în care sportul și nutriția joacă un rol cheie.

Proapăt redeschise, sălile de fitness au deja parte de un val de clienți care nu au încă vârsta majoratului. Așa că și-au adapta oferta în consecință.

Potrivit statisticilor, în 2019, România ocupa locul 2 în Europa atunci când vine vorba despre tinerii supraponderali. În prezent, peste 30% dintre copii din țara noastră suferă de obezitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share