42% dintre copiii români sunt analfabeţi funcţional. Sociolog: Unele şcoli au ajuns cimitire educaţionale unde înveţi cum să eşuezi

42% dintre copiii români sunt analfabeţi funcţional. Sociolog: Unele şcoli au ajuns cimitire educaţionale unde înveţi cum să eşuezi

42% dintre copiii şi adolescenţii români sunt analfabeţi funcţional. 2 din 3 copii din mediul rural sunt nevoiţi să renunţe la şcoală pentru că nu au acoperite nici măcar nevoile de bază, iar şcoala în condiţiile acestea este departe de a fi o prioritate. "Noi vorbim doar de adus copii la educaţie, nu vorbim despre calitatea educaţiei. Ne mulţumim cu cei foarte puţini olimpici şi nu vedem masa. E o ipocrizie de a nu vedea România în diversitatea ei", a declarat la Digi24 sociologul Gelu Duminică.

Sunt cifrele care au generat o iniţiativă a unui mare centru comercial din Capitală - demers susţinut de grupul Digi. Este vorba despre o campanie de intervenţie imediată, intitulată "Scoala fără pauză". Se defăşoară până pe 31 octombrie. Cine doreşte poate dona lucruri de care copiii cu vârstele cuprinse între 6-18 ani au nevoie pentru a reveni la şcoală din toamnă.

Sociologul Gelu Duminică a explicat la Digi24 de ce problemele din sistemul de învăţământ din România persistă şi de ce nu îşi asumă nimeni vina pentru eşecuri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt