Abandonul şcolar s-a accentuat în pandemie. România, codaşă în Europa, va folosi fonduri din PNRR pentru a îndrepta situaţia

Abandonul şcolar s-a accentuat în pandemie. România, codaşă în Europa, va folosi fonduri din PNRR pentru a îndrepta situaţia

Rata abandonului şcolar a crescut în 2020. Peste 15 la sută dintre elevii români au renunţat la şcoală în primul an al pandemiei, când cursurile s-au desfăşurat în bună parte online, iar România, în special în mediul rural, nu era pregătită pentru asta. În mediul rural, rata de abandon şcolar a fost de 26 la sută în 2020.

România este, din această perspectivă, pe ultimele locuri din Europa. Pentru anul viitor, România îşi propune o reducere la 9 la sută a ratei abandonului şcolar, iar pentru asta va folosi bani din PNRR. Este o ţintă ambiţioasă, dificil de atins, recunoaşte ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Guvernul a adoptat joi Programul naţional de reducere a abandonului şcolar, care va beneficia de o finanţare de 543 de milioane de euro, a declarat ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acest program este o componentă nerambursabilă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Peste 3.000 de şcoli, considerate cu risc mare de abandon şcolar, vor primi bani pentru a reduce cât mai rapid posibil acest fenomen.

Afla mai multe despreabandon scolarbanicopiipnrr
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt