Afacerişti de mici

Afacerişti de mici

Nouă din zece părinţi vor ca educaţia antreprenorială să fie introdusă în şcoli. Începând cu următorul an şcolar, copiii ar putea să înveţe, de la vârste fragede, cum să îşi creeze propria afacere. Momentan însă, Ministerul Educaţiei nu a luat o decizie clară în ceea ce priveşte programa pentru anul viitor. Cert este că elevii vor face mai multă practică în 2023 şi vor avea ocazia să fie ghidaţi de oameni cu experienţă în diverse domenii de afaceri.

Creşterea stimei de sine, dorinţa de învăţare şi gestiunea banilor sunt doar o parte dintre factorii care i-au făcut pe părinţi să îşi dorească educaţie antreprenorială în şcoală pentru copii.

Un sondaj realizat de un ONG arată că părinţii vor să îi pregătească pe copiii pentru o carieră de succes în domeniul afacerilor.

Ministerul Educaţiei susţine această iniţiativă şi promite că din anul 2023 copiii vor învăţa mai multe lucruri care să îi pregătească pentru viaţa de adult.

Aşteptările sunt mari, dar specialiştii în domeniu spun că lucrurile nu vor fi rezolvate într-un interval scurt de timp.

Educaţia antreprenorială se predă momentan doar la liceu. Începând din 2023, şi copiii din şcoala primară şi generală vor învăţa cum să dezvolte o afacere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt