Amendamente multe la Legile Educaţiei din partea opoziţiei, care este nemulţumită de actuala formă ajunsă în Parlament

Amendamente multe la Legile Educaţiei din partea opoziţiei, care este nemulţumită de actuala formă ajunsă în Parlament

Salariul unui debutant în învăţământ este acum 2300 de lei şi ar trebui să ajungă la nivelul salariului mediu brut pe economie, a declarat la Prima News senatorul USR Silvia Dinică.

Acesta este unul dintre cele 200 de amendamente propuse de USR la Legile Educaţiei.

„Noi nu ştim nici astăzi cine a lucrat la aceste legi, cine şi le asumă, cine le apără, vrem detalii despre cum vor face legile schimbarea pe care ne-o dorim şi care este urgentă. De exemplu, admiterea la liceu îi îndepărtează pe copiii care deja au greu acces la liceele bune. USR a depus un amendament pentru eliminarea acestui examen suplimentar de admitere”, a spus Dinică.

Tănase Stamule, membru PNL, a spus că admiterea la liceu favorizează vocaţia, pentru că unii nu pot fi geniali la toate disciplinele şi că e doar un procent mic de locuri care sunt scoase la examen.

„Actualele legi ale educaţiei completează actuala lege, prin reintroducerea învăţământului dual. România are 30 la sută venituri bugetare şi nu poate aloca 6 la sută din PIB. Se simplifică procedura de a aduce profesori din afară sau din mediul de afaceri. Se consolidează autonomia universităţilor, se simplifică procedurile de plăţi pentru cei care predau în învăţământul superior”, a spus Stamule.

Senatorul PSD Radu Oprea a subliniat că PSD a anunţat de la început că urmăreşte câteva principii, cum ar fi accesul copiilor cu stare materială mai proastă şi a copiilor de la ţară la educaţie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt