Candidat eliminat de la Bacalaureat pentru că ieşea des la toaletă şi i-a căzut telefonul în examen

Candidat eliminat de la Bacalaureat pentru că ieşea des la toaletă şi i-a căzut telefonul în examen

Un candidat din Arad care s-a prezentat, luni, la prima probă scrisă a Bacalaureatului, a fost eliminat din examen după ce i-a căzut telefonul în timpul testului, iar anterior a fost de mai multe ori la toaletă, ceea ce le-a creat suspiciuni supraveghetorilor.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Marius Gondor, a declarat, pentru AGERPRES, că este vorba de un candidat de la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări "Caius Iacob" Arad.

"Candidatul a cerut de mai multe ori să iasă la toaletă, iar ulterior, în timpul examenului, a scăpat un telefon mobil. Pentru tentativă de fraudă, el a fost eliminat şi nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Examenului de Bacalaureat", a spus Gondor.

La prima probă scrisă a Bacalaureatului din sesiunea iunie-iulie, cea la Limba şi literatura română, au fost prezenţi 2.401 de candidaţi, adică 84,54% din totalul candidaţilor înscrişi în judeţ. Cei mai mulţi, respectiv 2.238 candidaţi, sunt din promoţia curentă, iar 163 sunt din promoţiile anterioare.

La prima probă au lipsit 141 de candidaţi. 

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt