De luni, grevă generală în şcoli

De luni, grevă generală în şcoli

De luni, şcoala intră în grevă generală. După greva de avertisment în care profesorii nu au mai predat timp de două ore, guvernanţii i-au invitat pe sindicalişti la negocieri. Aceştia sunt însă de neînduplecat, vor salarii mai mari imediat. Săptămâna viitoare, greva va fi declanşată - ameninţă ei- pe termen nelimitat.

Decizia a fost anunţată înainte de întânirea cu premierul Nicolae Ciucă. Dar şi după negocieri, sindicaliştii au rămas la acelaşi plan: luni va fi grevă generală. Ei cer salarii care să înceapă de la 4.000 de lei pentru profesorii debutanţi.
Guvernanţii le-au propus ca majorările să vină din septembrie, dar termenul nu este acceptat. Până la greva generală, în şcoli a fost grevă de avertisment.

Timp de două ore, în majoritatea şcolilor din România, profesorii au încetat să mai lucreze. Au stat cu elevii, dar nu le-au predat nimic. În lipsa lecţiilor, la această clasă întâi, copiii s-au uitat la desene animate şi au desenat cu spor. Unii au compus şi scrisori.

La Galaţi, majoritatea părinţilor şi-au dus copiii la şcoală conform programului, chiar dacă orele începeau odată cu greva. Mulţi părinţi şi bunici sunt înţelegători.

Banii sunt principala revendicare a cadrelor didactice. Următoarea rundă de negoceri la Guvern va avea loc luni, în ziua grevei generale. Preşedintele spune şi el că profesorii merită salarii mai mari.

Anul trecut, la examenul de titularizare al profesorilor, peste 4.500 de candidaţi au luat note mai mici de 5.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt