Educaţie juridică, în şcoli de anul viitor

Educaţie juridică, în şcoli de anul viitor

Dacă eşti elev, de anul viitor, vei învăţa la şcoală despre obligaţiile tale, responsabilităţi şi legi. Într-un cuvânt, vei face: educaţia juridică. Asta pentru că Parlamentul a votat ca această materie să fie studiată în toate şcolile din România. Judecătorul Cristi Danileţ spune că este un moment instoric, în ţara noastră. Totul a pornit de la o idee şi s-a transformat într-un uriaş program naţional.

În 2013, ministerele Educaţiei şi Justiţiei au semnat un protocol prin care oamenii legii puteau să meargă în şcoli să le explice copiilor noţiuni elementare din sfera juridică. Mai apoi, în 2015 a fost înfiinţată o organizaţie, care reuneşte autorităţi, dar şi profesori şi elevi, cu scopul de a-i familiariza pe cei mici cu noţiuni legate de educaţie juridică.

În prezent, programul s-a extins în peste 120 de şcoli. Sunt 6.900 de elevi români care fac educaţie juridică, ca materie opţională.

Părinţii văd această materie ca pe o oportunitate imensă pentru copii. În sfârşit, o disciplină utilă pentru viaţă, spun ei.

Legea urmează să intre în vigoare după promulgarea de către preşedinte şi publicarea în Monitorul Oficial.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt