Elevi trimişi acasă, nu are cine curaţa şcoala

Elevi trimişi acasă, nu are cine curaţa şcoala

În timp ce profesorii sunt în grevă în toată ţara pentru salarii mai mari, la o şcoală din Târgu Mureş părinţii au fost cei care au protestat. Instituţia de învăţământ a decis să trimită copiii să înveţe online, deoarece nu existau femei de serviciu care să se ocupe de curăţenie. Acestea erau în grevă, alături de cadrele didactice. Revoltaţi, părinţii s-au declarat total împotriva deciziei şi au cerut ca elevii să meargă la şcoală.

Părinţii s-au adunat în curtea Gimnaziului Europa, supăraţi că elevii de la mai multe clase primare au trecut în online cu două săptămâni înainte de terminarea anului scolar. Motivul: învăţătorii de la clasele respective îşi ţineau orele pentru că nu au participat la proteste, în schimb femeile de serviciu au intrat în grevă.

Părinţii spun că au facut tot posibilul pentru ca scoala sa nu se inchida, dar nu li s-a dat de ales. Directoarea şcolii spune că a trimis propunerile părinţilor la cei care pot rezolva problema. Dincolo de greva femeilor de serviciu, şcoala a decis trecerea copiilor în online şi din cauza unei inspecţii inopinate a DSP Mureş. Cineva ar fi sesizat, printr-un apel anonim, că în şcoală nu e curat.

Protestul parintilor a avut, în cele din urmă, ecou în fata autorităţilor. Şcoala se va relua fizic după ce două femei de serviciu, de la altă unitate de învăţământ, vor veni şi vor face curăţenie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt