Experţii în educaţie subliniază că presiunea pusă pe elevi pentru a lua note mari îi face pe aceştia emotivi la examene

Experţii în educaţie subliniază că presiunea pusă pe elevi pentru a lua note mari îi face pe aceştia emotivi la examene

În următorii cinci ani, ar trebui suspendate examenele pentru elevi şi ar trebui ca doar profesorii să dea examene, pentru a înţelege că nu sunt perfecţi, a declarat la Prima News Gabi Bartic, CEO Brio.

„Toată presiunea asta pusă pe copil de societate nu este pe pregătirea copilului, ci pe nota cât mai mare pe care o ia şi asta ar trebui să dispară din societatea românească. Ar trebui să nu fie prima întrebare pusă unui copil la masă – şi ce note iei la şcoală, presiunea trebuie pusă pe rezultat, nu pe notă”, a precizat Bartic.

Radu Szekely, expert în educaţie, a adăugat că presiunea pusă pe copii îi face emotivi la examene şi că ar trebui să ne concentrăm pe cunoştinţele elevilor, nu pe notă.

Directorul de şcoală Viforel Dorobanţu a subliniat că asemenea tip de examinare ajunge să ducă la aberaţii în sistemul de învăţământ.

„Am avut un elev care a luat puţin peste 3 la matematică, dar a ajuns la un liceu de matematică-informatică, unde rămăseseră locuri libere şi unde nu ştiu dacă va rezista un an”, a adăugat Dorobanţu.

Liliana Zaschievici, directorul general al Colegiului Naţional Mihai Viteazul şi-a exprimat îngrijorarea că nivelul general de educaţie scade în continuare, dar a precizat că actuala generaţie a fost afectată de pandemie, din cauză că a învăţat doi ani la distanţă.

Afla mai multe despreelevievaluareparintiprofesori
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt