Facultatea care are şapte studenţi, deşi te pregăteşte pentru job-uri de 5000 de euro înca de la debut

Facultatea care are şapte studenţi, deşi te pregăteşte pentru job-uri de 5000 de euro înca de la debut
foto: Pixabay

Facultatea de 4 studenti. Doar şase colegi de facultate va avea anul acesta un student la cursurile de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie, în engleză, de la Universitatea Petrol şi Gaze Ploiesti. Asta pentru că numărul total al celor înscrişi la acest program este de 7, pentru cele 50 de locuri puse la dispoziţie de instituţia de învăţământ superior. De neînteles, în conditiile în care absolvenţii acestor tipuri de cursuri sunt căutaţi de marile companii de peste hotare. Specialiştii în domeniu ajung să câştige încă de la debut peste 5000 de euro lunar.

Universitatea Petrol Gaze Ploiesti. Admitere, sesiunea iulie 2023. 885 locuri la buget, dintr-un total de 2200, cu tot cu taxă.

La programul în limba engleză de la Facultatea de tehnologia Petrolului şi Petrochimie s-au înscris până acum şapte candidaţi. La concurs au fost scoase 50 de locuri.

În cele mai multe cazuri, absolvenţii acestei facultăţi au salarii de debut de peste 5000 de euro. În străinătate, e drept. De altfel, programul e destinat în general studenţilor străini, iar cursuri similare mai sunt doar în Polonia. Dar nici la secţia în limba română nu e mare înghesuială.

Facultatea Tehnologia Petrolului si Petrochimie a dat pe piata muncii, anul acesta, prima serie de absolventi ai unui program extrem de cerut si in aceasta sesiune de admitere.

Facultatea TPP, din cadrul UPG Ploiesti este considerata una dintre cele mai dificile programe cu profil tehnic. Aici studentii sustin examene la materii precum matematici aplicate, geomecanica, geologie, chimie generală, geofizică, hidraulica, sau extractia petrolului, ori utilaj petrolier.

Alexandra Poienăriţă termină în acest an cursurile la Ploieşti. 

O alta sesiune de admitere este programata in luna septembrie. Au mai ramas 11 locuri la buget si alte 32 cu taxa, dintr-un total de 50 scoase anul acesta la concurs.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt