Greva din învăţământ se apropie de finalul celei de-a treia săptămâni. Sindicaliştii spun că s-ar putea radicaliza

Greva din învăţământ se apropie de finalul celei de-a treia săptămâni. Sindicaliştii spun că s-ar putea radicaliza

Atitudinea guvernanţilor faţă de greva profesorilor riscă să-i facă pe oameni să se radicalizeze şi să ducă greva la extreme, a declarat la Prima News Adrian Voica, lider SIP Argeş.

„Indiferenţa clasei politice i-a făcut pe oameni să se radicalizeze, iar pericolul este uriaş, vor refuza să se prezinte la vreun examen sau vreo acţiune a ministerului la sfârşit de ciclu, de exemplu. La graniţa României e un război şi e nevoie de linişte, orice protest social e un pericol pentru echilibrul în Europa de Est. Şi în scrisoarea trimisă Guvernului de o serie de ambasadori străini în Bucureşti era un apel către Executiv să gestioneze crizele sociale din România”, a subliniat Voica.

Ion Dobre, liderul SIP Buzău a precizat că distrugerea învăţământului românesc într-o atât de lungă perioadă de timp nu poate fi reparată în timp mai puţin.

„Mai îngrijorător este ce se întâmplă cu învăţământul pe termen lung. Nemulţumirile sunt atât de mari şi aşteptările atât de mari încât colegii noştri să nu creadă în promisiunile guvernanţilor. Pentru cei din sistem, vocaţia trebuie să fie şi motivată de bani. Sunt unii profesori care s-au întors la catedră tocmai pentru elevi şi sunt elevi şi părinţi care au venit cu noi la proteste”, a arătat sindicalistul.

El a mai spus că oamenii şi-au asumat să nu fie plătiţi pe această perioadă, dar speră ca, odată cu reluarea şcolii şi recuperarea orelor vor fi şi plătiţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt