Masa caldă vine cu întârziere

Masa caldă vine cu întârziere

Programul ,,O Masă Caldă pentru elevi" va începe anul acesta cu întârziere! Deşi banii au fost alocaţi de Guvern, fondurile nu au ajuns la primării. De altfel, nici în acest al doisprezecelea ceas, autorităţile nu ştiu cât costă o porţie de mâncare pentru fiecare elev.

Şcoala ,,Ilarion Felea" este singura instituţie de învăţământ din Arad unde elevii primesc o masă caldă. Programul a început în 2018. Niciodată însă nu s-a desfăşurat ca la carte. Anul trecut, a debutat cu o întârziere de şapte luni. Sincopele s-au văzut imediat în rata abandonului şcolar. 40 din cei 400 de copii care învaţă aici au renunţat la cursuri.

Până anul trecut o masa caldă pentru elevi trebuia să se încadreze în suma de 10 lei. Elevii primeau supă, felul doi şi un desert. Anul acesta, Guvernul a alocat, dupa rectificarea bugetară, 147 milioane de lei pentru acest program. Lista şcolilor beneficiare nu a fost însă definitivată. Şi nici banii promişi nu au ajuns la primării.

Primăria municipiului Arad a plătit anul trecut din bugetul local sumele necesare pentru începerea programului şi a recuperat, mai apoi, banii de la Guvern. Din cauza crizei economice, nu se ştie încă dacă şi în acest an va putea
proceda la fel ca în 2021.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt