Repetente cu 10 pe linie

Repetente cu 10 pe linie

Două surori din Dolj, eleve în casa a opta respectiv a cincea, au rămas repetente, deşi în catalog au zece pe linie! Şefii şcolii vin însă cu o explicaţie halucinantă. În documente cele două fete apar ca fiind acum în clasa a şaptea respectiv a patra. De vină ar fi secretara şcolii care în 2019, nu a depus documentele la Inspectorat pentru echivalarea studiilor, an în care fetele au venit din Italia, să înveţe în România. Situaţia s-a aflat abia acum, când fata cea mare ar fi trebuit să susţină simularea naţională.

Cele două surori au studiat până în 2019 în Italia. Când s-au mutat în România, părinţii au mers la şcoală şi au făcut cerere pentru echivalarea studiilor. Şcoala a analizat situaţia şi a decis ca fata cea mare să fie înscrisă în clasa a V-a, iar cea mica în clasa a II-a. Au trecut patru ani de atunci, iar în fiecare an situaţia şcolară a elevelor a fost încheiată fără nicio problemă. Anul acesta, însă, părinţii au fost anunţaţi că cele două fete trebuie să repete anul.

Cele două surori au luat chiar şi burse în ultimii 3 ani de studiu. Eleva de clasa a VIII-a nu a fost lăsată să participe la simulare şi nu va putea susţine nici Evaluarea Naţională. Reprezentanţii şcolii le-au spus părinţilor că s-ar fi comis o eroare.

Dosarele celor două fete n-au mai ajuns la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, susţin reprezentanţii instituţiei. Vina este îndreptată spre secretara şcolii.

Părinţii au trimis mai multe adrese, atât la Ministerul Educaţiei, cât şi la DGASPC Dolj, însă până acum nu au găsit nicio soluţie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt