Şcoală cu dotări ultra moderne într-un sat din România

În timp ce în unele sate din România, elevii învaţă în condiţii primitive…în altele, copiii au parte de un sistem educaţional asemenea celui din străinătate. În şcoala din comuna prahoveană Bucov a fost infiintat un laborator dotat cu tehnologie de ultimă generaţie. Tabla interactivă, ochelari VR, roboţi educaţionali multifuncţionali, un ''perete verde'' pentru agricultura pe verticală, dar şi creioane 3D sunt doar câteva dintre dotările de care beneficiază elevii acestei şcoli.

Elevii scolii gimnaziale din Bucov au paşit cu emoţie în cel de-al şaselea laborator digital din România, construit chiar în incinta şcolii lor. De acum, vor avea acces la educaţie digitală pentru absolut toate cursurile din programa şcolară. Au fost chiar şi…roboţi, cu care tinerii vor putea experimenta tehnologia la cel mai înalt nivel.

Printre dotările şcolii din Bucov se numără şi o tablă interactivă, ochelari VR, şi chiar o seră controlată doar prin
intermediul tehnologiei.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a mers şi el în vizită la şcoala ultra modernă din Bucov. Deşi recunoaşte că de astfel de dotări au nevoie toate şcolile din România, ministerul educaţiei face prea puţin pentru ca acest lucru să fie posibil.

Proiectul pentru digitalizarea şcolii a fost gândit şi implementat de Asociaţia INACO-Iniţiativa pentru
Competitivitate, cu sprijinul a şase companii private care au donat tehnica si logistica.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt