Sindicatele ameninţă cu greva generală

Sindicatele ameninţă cu greva generală

România ar putea fi blocată de proteste! Profesorii şi angajaţii din Administraţia Publică ameninţă cu greva generală, nemulţumiţi de măsurile fiscale pregătite de Guvern pentru anul acesta. Cadrele didactice au anuţat că vor protesta în faţa Palatului Victoria. Sindicaliştii ameninţă cu îngheţarea anului şcolar de luna viitoare.

Trei mari sindacate din învăţământ au anunţat că au început strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi, printre altele, de plafonarea cheltuielilor de personal la niveul anului trecut. Şi cer să se găsească soluţii pentru creşterea veniturilor, iar Guvernul să adopte ca bază de salarizare salariul mediu brut pe economie. Dacă revendicările nu vor fi soluţionate, sindicaliştii spun că şcolile se vor în luna mai, înainte de finalul anului şcolar.

Şi Federaţia Naţioanală a a Sindicatelor din Administraţie a anunţat că se pregăteşte de grevă. Reprezentaţii Federaţiei cer adoptarea de urgenţă a unei legi care să conţină interzicerea cumulului pensiei cu salariul, fără excepţie. Dar şi depolitizarea administraţiei publice.

Premierul Nicolae Ciucă şi şeful PSD Marcel Ciolacu au discutat pe tema reducerii cheltuielilor bugetare. Cei doi iau în calcul să păstreze interdicţia cumulului pensiei cu salariul doar în cazul pensiilor speciale.

Tot astăzi, gvernanţii au căzut de acord să majoreze cu 5 sau 10 lei valoarea tichetelor de masă, de la 1 iulie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt