Statul la stat. Sute de şcoli au încă WC-uri infecte în curte. Directoare: Să nu difuzaţi imaginile nici cu toaleta şi nici cu mine

Statul la stat. Sute de şcoli au încă WC-uri infecte în curte. Directoare: Să nu difuzaţi imaginile nici cu toaleta şi nici cu mine

În România încă există sute de şcoli cu toalete în curte. Unele dintre ele sunt adevărate focare de infecţie. Este şi cazul şcolii din localitatea Scurtu Mare, judeţul Teleorman. Aici, copii îşi fac nevoile într-un spaţiu insalubru printre excremente şi bălţi de urină, riscând în orice moment să se îmbolnăvească. În alte localităţi, pentru a ajunge la toaletă, elevii îndură temperaturi cu multe grade sub minus. Urmăriţi un nou episod al campaniei „Statul la stat”.

Reporter: Excremente peste tot, mizerie de nedescris. Absolut incredibil. Apă... Robinetul nici nu există, este rupt... Este absolut revoltător că în anul 2022 există încă astfel de toalete într-o şcoală din România, absolut revoltător.

Spaţiul insalubru pe care îl vedeţi este toaleta şcolii gimnaziale din localitatea Scurtu Mare, judeţul Teleorman. Aici învaţă peste 80 de copii de la casa pregătitoare până la clasa a opta. Am ajuns puţin înainte de pauză. Chiar dacă apăruse soarele, termometrul arăta minus două grade Celsius. Zgribuliţi, copii merg unul câte unul la toaletă. Îşi fac nevoile printre excremente şi bălţi de urină, pentru că nu au de ales. Nimeni nu pare să mai fi făcut curăţenie de saptamâni întregi. Uşa este spartă, instalaţia sanitară distrusă, iar apa lipseşte cu desăvârşire. La intrarea în şcoală ne întâmpină directoarea, supărată că ne-am permis să filmăm toaleta fără să îi cerem, mai întâi, permisiunea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt