Trei ore de negocieri la Guvern fără niciun rezultat

Trei ore de negocieri la Guvern fără niciun rezultat

În ultimul ceas înainte de grevă, sindicaliştii din Educaţie şi guvernanţii s-au întâlnit la Guvern să negocieze măririle salariale cerute de profesori. Nicolae Ciucă a încercat să-i înduplece pe profesori şi i-a îndemnat să se gândească la elevii care trebuie să susţină Evaluarea Naţională. Iată însă ce declarau liderii sindicatelor înainte de negocieri.

,,Oamenii vor să se acorde o mărire salarială de acum, în avans faţă de legea salarizării, pt că legea salarizării este de durată, nu se ţtie când va intrra în vigoare, un act normativ prin care să se acorde o mărire salarială, obligatoriu", a declarat Simion Hăncescu, preşedinte FSLI. Întrebat despre ce se va întâmpla cu evaluari finale, Hăncescu a spus că ,,nu intrăm în amănunte legate de evaluări, să vedem ce se întâmplă cu negcierile."

Întrebat despre copii al căror drept la educaţie este încălcat, Marius Nistor, preşedinte Federaţia Spiru Haret a declarat că ,,acesta este un punct de vedere al dvs." şi că ,,dacă vor să aibă un viitor în viaţă, este clar că şi profesorii care sunt la catedră în faţa lor trebuie să fie suficient de motivaţi."

În schimb, premierul Nicolae Ciucă a precizat că ,,nu putem să lăsăm copiii astăzi în prag de examen şi înainte de finalul anului de învăţământ suspendaţi pentru că nu avem soluţii pentru problemele pe care dumneavoastră le ridicaţi. (...) Din acest buget trebuie să facem în aşa fel încât să asigurăm tot ceea ce trebuie asigurat pentru buna funcţionare a întregii ţări."

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt