Școlile ar putea fi redeschise pe 8 Februarie – Focus Prima TV

Școlile ar putea fi redeschise pe 8 Februarie

De luni școala începe tot online. Guvernul și Comitetul Național pentru Situații de Urgență au decis ca primul semestru să se finalize în mediul virtual, însă iau în calcul o revenire a elevilor în bănci după data de 8 februarie. O decizie finală va fi luată însă în funcție de situația epidemiologică de la noi din țară.

Este anunțul ministrului Educației, care că nu putem risca acum o revenirea elevilor în bănci ținând cont că a fost vacanță, iar în multe familii regulile sanitare nu au fost repectate întocmai.

Sorin Cîmpeanu spune că așteaptă o analiză epidemiologică după 14 zile de la încheierea vacanței de iarnă și abia atunci va lua o decizie și în ceea ce privește redeschiderea școlilor.

Scenariile posibile sunt ori redeschiderea școlilor în zonele unde rata infectării este scăzută, redeschiderea pentru cei mici, de la grădiniță și învățământul primar, ori redeschiderea
pentru cei din clasele a 8-a și a 12-a, care vor da exemanele finale la vară.

Și Raed Arafat a evocat posibilitatea ca școlile să fie redeschise pe 8 februarie. S-ar putea astfel reveni la
aplicarea celor 3 scenarii: verde în care toți copiii merg la școală, galben pentru învățământ hibrid și roșu pentru online, în zonele în care este depășită o anumită rată de infectare.

Total
0
Shares
Total
0
Share