Se naște România din Spania - Focus Prima TV

Se naște România din Spania

An de an mii de români aleg să părăsească România pentru un trai mai bun în alte țări. Sunt milioane de conaționali care stau acum în Spania, Italia, Anglia sau America. Există însă și o latură despre care se vorbște mai puțin. În fiecare an se nasc zeci de mii de copii din părinți români. Acești copii se integrează atât de bine în țara care i-a adoptat încât cu greu mai există speranță că se vor întoarce la un moment dat acasă. În Spania, de exemplu, numai anul trecut s-au născut aproape 8000 de copii din părinți români.

Amaya are 4 ani. Ca alte câteva zeci de mii de copii români, s-a născut în Spania. Părinții ei văd viitorul ei în țara care i-a adoptat. Ionela este de aproape 20 de ani aici. Când a ajuns era, la rândul ei, un copil.

Statul spaniol consideră importantă naționalitatea mamei atunci când numără nou născuții. Anul trecut s-au născut în Spania aproape 280 de mii de copii de altă naționalitate, foarte mulți, spun autoritățile de acolo.â

Denisa va naște o fetiță peste două luni. Legătura ei cu țara se rezumă la câteva călătorii de vacanță.

Pe teritoriul Spaniei, trăiesc acum cel puțin 80 de mii de copii care sunt deja a doua generație de români din Regatul Iberic. Iar, lucrurile nu par că se vor schimba în viitorul apropiat. Regulile statului spun că dacă unul dintre părinți e spaniol, copilul poate primi automat cetățenia Spaniei. Pentru familiile în care ambii părinți sunt români, copilul este înregistrat ca cetățean al României.

Total
0
Shares
Total
0
Share