Se scumpește prețul cărnii de miel – Focus Prima TV

Se scumpește prețul cărnii de miel

Sărbătorile Pascale se apropie, iar crescătorii de ovine au început să facă calculele privind prețul pe kilogram pentru carnea de miel! Și pentru că seceta a scumpit mâncarea pentru animale, fermierii spun că anul acesta prețurile vor fi mai ridicate. În Vrancea, oierii și-au dat mieii la export pe cel mai bun preț de până acum. 15 lei pe kg viu. Prețul la carne de miel tăiat, a crescut și el și ajunge chiar și la 30 lei pe kg.

Stelu Crancu se numără printre fermierii care din cauza prețului mic de vânzare a decis ca anul acesta să reducă
drastic numărul ovinelor pe care le avea. Din cele 600 de oi, a ramas doar cu 300, cărora a reusit să le asigure hrană cu mari sacrificii.

Pentru că și mâncarea pentru ovine a crescut anul acesta, crescătorii au fost nevoiți să scumpească prețul cărnii. Fapt pentru care vânzările au scăzut considerabil.

Anul trecut, prețul cărnii de miel nu depășea 20 de lei pe kilogram. Câștigul din acest an va fi,însă, o gură de oxigen de care fermierii aveau mare nevoie. Cu toate acestea, dacă crescătorii de oi nu vor fi ajutați, se va închide fermă după fermă.

Legislația prevede ca mieii să fie sacrificați numai în abatoare și comercializați în unitățile înregistrate sanitar – veterinar. Miei care vor avea ștampila abatorului!

Din Vrancea au plecat la export, până în acest moment, 20- 25 000 de miei, în Siria, Iordania, Arabia Saudită și Italia. Primele livrări s-au făcut la începutul lunii martie.

Total
0
Shares
Total
0
Share