Se testează taxiul zburător – Focus Prima TV

Se testează taxiul zburător

Adio trafic rutier cu ore pierdute bară la bară! O companie ruseasca a început să testeze…. taxiul drona. Vehiculul zburator poate transporta atât pasageri, cât și mărfuri, relateaza revista Popular Mechanics.

Taxiul zburator are dimensiunea unei mașini sedan standard adica 5 metri lungime și 1,6 metri lățime, informeaza agenția de știri TASS, care citează serviciul de presă al Departamentului pentru Antreprenoriat și Dezvoltare Inovativă din Moscova.

Vehiculul drona, care poate ajunge la o altitudine de 150 de metri, va fi capabil să transporte două persoane pe o distanţă de 100 de kilometri, intr-un singur zbor. Taxiul aerian poate fi manevrat în aceleaşi condiţii ca un autoturism obişnuit si nu necesită construirea de piste speciale, deoarece poate ateriza într-o parcare obișnuită. Maşina zburătoare este în prezent testată pe cel mai mare stadion din Rusia, Lujinski.

Deocamdată, prototipul testează modul de zbor „Lift & Cruise”, prin care decolarea, aterizarea și zborul orizontal sunt controlate de diferite grupuri de motoare și încearcă un sistem de parașute pentru a fi utilizat în situații de urgență. Noul model de taxi zburator a intrat în producția de masă în 2021 și este estimat că va fi utilizat de public din 2025, când Rusia va obține o rețea 5G și va adopta o lege care permite utilizarea dronelor de mari dimensiuni pe teritoriul său.

Total
0
Shares
Total
0
Share