Se vor scumpi cartelele de metrou? Ministrul Transporturilor: „Este o opțiune” – Focus Prima TV

Se vor scumpi cartelele de metrou? Ministrul Transporturilor: „Este o opțiune”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că „este o opțiune” scumpirea călătoriilor cu metroul, în condițiile în care prețul cartelelor nu a crescut în ultimii 5 ani, dar inflația e mai mare. Pe de altă parte, o astfel de decizie ar spori mai mult reticența bucureștenilor față de transportul în comun, mai ales pe durata pandemiei, spune ministrul.

„Este o opțiune. Nu am avut această discuție. Aștept să se instaleze noua conducere. Dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful. Pe partea de venituri – se poate umbla și acolo, dacă facem comparație cu alte capitale din zonă”, a spus Drulă la Digi24.

„Trebuie să avem un pic grijă, pentru că suntem și în pandemie și oamenii au o oarecare teamă de mijloacele de transport în comun, dar există o flexibilitate în momentul în care de 5 ani, numai dacă ne uităm la inflație, ar trebui măcar o ajustare în zona asta”, a adăugat el.

Ministrul spune că acest lucru ar putea ajuta bugetul companiei, dar nu va umple găurile.

„La o creștere de 20% pe zona tarifară, în medie, că nu trebuie să crească la fel titlul de două călătorii cu abonamentul, se pot aduce undeva la 50 de milioane de lei în plus pe an, ceea ce ajută pe partea de venituri”, a spus Drulă.

Total
0
Shares
Total
0
Share