Sediul AP din Gaza, bombardat de Israel - Focus Prima TV

Sediul AP din Gaza, bombardat de Israel

Conflictul dintre Israel și palestinieni a intrat în cea de-a șaptea zi. Și nici una dintre cele două părți implicate nu dă semne că ar face vre un pas înapoi. “Vom răspunde focului cu foc”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu. Bilanțul războiului nedeclarat crește de la o zi la alta. 145 de palestieni au fost uciși și peste o mie răniți, în vreme ce partea israeliană a anunțat zece morți și aproximativ 600 de răniți în urma atacurilor Hamas.

Este momentul în care clădirea care adăpostea birourile agenției de presă americane Associated Press din Fâșia
Gaza s-a prăbușit după ce a fost lovită de o rachetă. Cu o oră înaintea atacului, armata israeliană notificase proprietarul imobilului că acesta va fi bombardat

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în timpul atacului care a urmat. Ulterior, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a explicat și motivul pentru care clădirea a devenit o țintă. Pe lângă instituțiile de presă, în interiorul acesteia ar fi avut biouri și serviciile de informații ale Hamas.

Astăzi, bombardarea Fâșiei Gaza a continuat. Casa liderului Hamas a fost făcută una cu pământul. Alte cinci locuințe au fost distruse, iar opt persoane și-au pierdut viața.

De cealaltă parte, militanții palestinieni au continuat să lanseze rachete spre teritoriul israelian. Un bărbat a fost
ucis, iar mai multe clădiri și case au fost distruse. Despre situația dramatică din Israel ne-a vorbit și ambasadorul Tel Avivului la București.

În tot acest timp, manifestații pro-palestiniene la care s-au strâns mii de oameni au loc în mai multe capitale ale
lumii.

Total
0
Shares
Total
0
Share