Șefii IPJ Bacău au fost înlocuiți – Focus Prima TV

Șefii IPJ Bacău au fost înlocuiți

Șefii demiși după șirul de erori din cazul Onești au fost înlocuiți. La cârmele IPJ Bacău au fost aduși oameni care ocupau deja funcții importante în Ministerul de Interne. Vasile Oprișan și Adrian Tuluc au fost demiși din conducerea IPJ Bacău, fiind acuzați de minimalizarea amploarei situației din Onești.

Vasile Oprișan, fostul șef al IPJ Bacău…este un personaj cunoscut opiniei publice. În 2019 acesta făcea declarații halucinante despre utilizarea numărului de urgență 112, pentru care, ulterior, a fost și anchetat.

Demiterea lui Vasile Oprișan îl aduce în fruntea IPJ Bacău pe Toader Buliga…pentru următoarele trei luni. În urmă cu trei ani a ocupat aceeași funcție, însă la IPJ Suceava. În perioada 2018-2020 a ocupat funcții de conducere în cadrul Corpului de Control al ministrului, iar până în prezent a fost director general adjunct în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane din Ministerul de Interne. În locul lui Adrian Tuluc, director adjunct la IPJ Bacău va fi inspector-șef Dragoș Constantin Bălău. Are peste 23 de ani de experiență în structurile MAI iar din 2005 până în prezent a fost în fruntea Poliției Municipiului Roman.

Pe lângă aceste demiteri, Corpul de Control al Ministerului de Interne desfășoară deja o anchetă în urma căreia se va stabili cine mai este vinovat de moartea celor doi muncitori luați ostatici de Gheorghe Moroșan.

Total
0
Shares
Total
0
Share