Seims cu magnitudinea 6, în Algeria – Focus Prima TV

Seims cu magnitudinea 6, în Algeria

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 6 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi în largul Algeriei, a anunţat Institutul American de Geofizică (USGS), provocând panică printre locuitori, însă fără a se solda cu victime, potrivit Protecţiei Civile algeriene, relatează AFP.

“Protecţia Civilă îi asigură pe cetăţeni că nu există pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale semnificative”, se arată într-un comunicat al conducerii sale.

Seismul s-a produs la 20 de kilometri nord-est de oraşul Bejaia, joi la ora 01:04 locală (00:04 GMT), la o adâncime de 10 kilometri, potrivit USGS. La scurt timp au urmat două replici, cu magnitudinea 5,2, respectiv 4,7.

Epicentrul a fost localizat la 28 de kilometri nord-est de Cap-Carbon, în Bejaia, a afirmat într-un comunicat Centrul Algerian de Cercetări în Astronomie, Astrofizică şi Geofizică (CRAAG). Un prim seism cu magnitudinea 4 pe scara Richter a fost înregistrat miercuri la ora 20:38 în aceeaşi departament, potrivit centrului.

Locuitorii panicaţi au ieşit în stradă, conform mărturiilor de pe reţelele de socializare. Fotografii distribuite pe social media prezentau pereţi interiori prăbuşiţi.

Protecţia Civilă a raportat “prăbuşirea parţială a trei clădiri vechi nelocuite” în Bejaia. În prefectura Jijel, la circa 50 de km est de Bejaia, “cinci persoane au suferit fracturi sau entorse în urma panicii. Una dintre ele a sărit de la primul etaj al unei clădiri şi a fost spitalizată”.

Site-ul Bejaia.info a publicat fotografii cu pereţi fisuraţi şi moloz pe străzi, însoţite de textul: “Daune materiale, însă fără pierderi de vieţi omeneşti”.

Cutremurul a fost resimţit în Alger, la 250 de kilometri vest de Bejaia, şi în Annaba, la 350 de kilometri est, lângă graniţa cu Tunisia. 

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share