Semestru nou, reguli noi - Focus Prima TV

Semestru nou, reguli noi

Toate școlile din România vor putea funcționa cu prezență fizică de luni, de când începe semestrul II. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Asta înseamnă că în procesul de trecere în online nu se va mai lua în calcul rata de vaccinare din rândul profesorilor, ci….numărul de paturi libere din secțiile COVID. Măsura a fost luată pentru că tulpina Omicron afectează în acest val și persoanele vaccinate.

În județele în care locurile din secțiile COVID sunt ocupate în proporție de peste 75%, elevii vor face ore online. Momentan, niciun județ nu se află în această situație. Gradul de ocupare, în medie, la nivel național, este de 16%. După ce se va atinge pragul critic de 75%, orele online vor continua până când pragul va scădea la 70%. Regulile se aplică la nivelul fiecărui județ, cu excepția regiunilor Bucuești-Ilfov, care vor fi considerate împreună.

Autoritățile au luat în calcul gradul de încărcare al spitalelor din cauza tulpinii Omicron.

O altă schimbare este suspendarea activității cu prezență fizică în fiecare clasă dintr-o școală sau în fiecare grupă dintr-o grădiniță atunci când sunt trei cazuri de infectare, nu unul, cum a fost până acum. De asemenea, se păstrează regula intrării în online a întregii școli, atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată.

Cel mai mare grad de ocupare al paturilor este în Suceava : 34 la sută, urmează Cluj cu 28 la sută. În București și Ilfov este de peste 16%. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a mai precizat că testarea elevilor și a profesorilor se va face voluntar.

Total
0
Shares
Total
0
Share