Serbia va începe să produc vaccinul Sputnik V - Focus Prima TV

Serbia va începe să produc vaccinul Sputnik V

Antalya, TURKEY – August 11, 2020. The Covid-19 coronavirus vaccine produced in Russia named Sputnik-V.

Serbia va începe producţia vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V, dezvoltat de Rusia, la data de 20 mai, potrivit unui acord semnat joi între cele două state, transmite dpa.

Acordul a fost semnat de ministrul rus al comerţului, Denis Manturov, şi de Nenad Popovic, ministru sârb fără portofoliu.

Potrivit oficialului sârb, ţara sa va fi a doua, după Rusia, care va produce acest vaccin.

Institutul Torlak, specializat în cercetare în domeniul vaccinurilor şi virusologiei, va obţine licenţa pentru producerea vaccinului Sputnik V în Serbia. Un prim ciclu de producţie ar putea furniza 4 milioane de doze.

Serbia utilizează Sputnik V de la începutul anului, în paralel cu vaccinuri produse de companii occidentale şi cu Sinopharm, dezvoltat de China.

Serbia a vaccinat până acum 1,8 milioane de persoane, al doilea bilanţ dintre ţările din Europa, după Marea Britanie. A doua doză a fost deja administrată unui număr de 666.000 de persoane.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) încă analizează vaccinul Sputnik V pentru a decide dacă îi va acorda autorizare de utilizare în Uniunea Europeană.

Tot joi, preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat că Serbia va fi prima ţară europeană care va produce vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19.

Un acord pentru construirea unei fabrici cu finanţare din China şi Emiratele Arabe Unite va fi semnat în termen de două săptămâni, a spus şeful statului sârb, aflat într-o vizită la Abu Dhabi.

‘Vom începe să producem vaccinul pe 15 octombrie’, a precizat preşedintele la postul naţional de televiziune RTS

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share