Serviciile de spionaj europene, bucuroase să reia colaborarea cu SUA după ce Donald Trump nu va mai avea acces la rapoarte secrete – Focus Prima TV

Serviciile de spionaj europene, bucuroase să reia colaborarea cu SUA după ce Donald Trump nu va mai avea acces la rapoarte secrete

Reprezentanți din conducerea a cel puțin trei servicii de spionaj europene au salutat „cu căldură” intenția președintelui american Joe Biden de a împiedica pe viitor accesul lui Donald Trump la briefingurile de securitate ale serviciilor secrete ale SUA. O asemenea decizie, în urma căreia Trump nu va mai primi rapoarte secrete, ar recâștiga încrederea spionilor europeni, care vor putea împărtăși din nou informații confidențiale și sensibile cu cei americani, informează Business Insider, citat de Yahoo News.

De când Joe Biden s-a instalat la Casa Albă, agențiile de informații europene sunt mai deschise în ceea ce schimbul de secrete cu partenerii lor americani. Unii oficiali din serviciile de spionaj aliate au fost uluiți după ce s-a aflat că fostul președinte Donald Trump ar fi dezvăluit Rusiei, în 2017, informații strict secrete care ar fi pus în pericol viața unei „surse vitale de informații”.

Acum, conform surselor Insider, Joe Biden i-a asigurat pe partenerii europeni că va pune capăt briefingurior de securitate adresate lui Trump.

În Statele Unite, foștii președinți americani pot avea acces la astfel de rapoarte de securitate, o cutumă pe care președintele în exercițiu o poate stopa oricând dorește.

Total
0
Shares
Total
0
Share