Șezlong pe plajă, doar cu derogare - Focus Prima TV

Șezlong pe plajă, doar cu derogare

Patronii de pe litoral se plâng din nou de plajele extinse din Mamaia și Mamaia-Nord. Ei nu au voie nici anul acesta să pună șezlonguri sau beach-baruri și nici să facă comerț acolo. Ultima speranță este o ordonanță de urgență prin care să se acorde o derogare măcar pentru acest sezon estival.

Imaginile cu turiștii care își duc șezlonguri luate din hotel până la malul mării, le vom vedea din nou în toate stațiunile unde plaja s-a extins. Pe kilometri întregi din Mamaia și din Mamaia Nord plajele s-au lărgit chiar şi cu 150 de metri faţă de zona de promenadă. Și pentru că s-au cheltuit banii europeni, nu este voie să desfășori activități comerciale generatoare de profit. Sezonul estival bate la ușa, iar operatorii plajelor sunt disperați.

Pentru că plajele extinse să poată fi închiriate, ar trebui ca Ministerul Mediului să pună legislația la punct.

Dar Ministerul Mediului nu se grăbește. Ar trebui să schimbe legislația națională în ceea ce privește plajele, astfel încât investitorii în turism să poată licita cât mai curând noile suprafețe de nisip aflate lângă mare. Sunt cele mai
atrăgătoare, în toate stațiunile.

Iar după derograrea de la Lege, ar trebui și Planul Urbanistic Zonal, pentru plaje.

Operatorii de plaje sunt cu atât mai supărați cu cât de fiecare dată când s-au întâlnit cu autoritățile de la București li s-a promis că vor fi consultați atunci când vor fi elaborate noi acte normative. Lucru care însă nu s-a întâmplat. Sezonul estival se va deschide oficial la 1 mai. Cel mai probabil, va fi încă un an cu nervi pentru cei care merg în concediu la mare.

Total
0
Shares
Total
0
Share