Simulări de incendiu în spitalele din țară – Focus Prima TV

Simulări de incendiu în spitalele din țară

Facem zeci de exerciții de intervenție la incendii sau de evacuări în astfel de cazuri, dar atunici când vine momentul, suntem depășiți de situație. Fie nu avem ce ne trebuie, așa cum a fost cazul femeii de la Constanța care a căzut în gol pentru că autoscara nu a ajuns când trebuia, fie instalațiile din spitale iau foc pentru că sunt suprasolicitate sau nu sunt verificate sistematic. Astăzi, pompierii din Timișoara au făcut un astfel de exercițiu la Spitalul Victor Babeș. Și binenînțeles, totul a mers strună.

Scenariul elaborat de specialștii ISU a prevăzut izbucnire unui incendiu la un salon de terapie intensivă cu degajari masive de fum și gaze toxice. Incendiul s-a propagat, potrivit scenariului, la fața clădirii ajungând până la acoperiș.

Mai multe autospeciale de pompieri au fost trimise la fata locului, inclusiv o autoscară.

Pompierii spun că asemenea exerciții sunt necesare pentru că atât salvatorii militari cât și angajații din spital trebuie să știe cum să reacționeze în caz de urgență.

Reprezentanții unității sanitare spun că un asemenea scenariu poate oricând deveni realitate.

De asemenea, pe lângă exercițiul prin care se simulează stingerea unui incendiu, a avut loc și un exercițiu de evacuare.

La Spitalul Victor Babeș Timișoara sunt internați peste 100 de pacienți infectați cu Covid 19. Secția de terapie intensivă are în permanență un grad de ocupare de sută la sută.

Total
0
Shares
Total
0
Share