Șinele de tramvai din București, un pericol imens pentru călători - Focus Prima TV

Șinele de tramvai din București, un pericol imens pentru călători

Inquam Photos / George Calin

Un drum cu tramvaiul în capitala României este o aventură și un pericol, spun călătorii care se plâng de starea șinelor. În doi ani bucureștenii vor avea toată rețeaua de tramvai modernizată, susține primarul Nicușor Dan. Un pas important- licitația pentru modernizarea a 50 de kilometri de șină de tramvai a fost anunțată astăzi. Modernizarea va costa 500 de milioane de euro.

Așa circulă tramvaiele pe o bună parte a șinelor din București. Liniile nemodernizate în zeci de ani de folosire sunt un pericol pentru călători. Nici șoferii sau pietonii nu sunt scutiți de pericol.

Oamenii se plâng că nu pot dormi din cauza zgomotului făcut de tramvaiele care trec pe șinele rupte. Sunt 24 de linii de tramvai în București, 141 de kilometri în total. Iar primarul promite acum că începe licitația pentru modernizarea a 16 linii. Adică 50 de kilometri. Bucureștenii sunt pesimiști.

90 de kilometri de șină de tramvai au fost deja modernizați în ultimii ani, susține Nicușor Dan. Modernizarea celor 16 linii costă 500 de milioane de euro, pe care primăria îi va lua din programul operațional regional și din împrumuturi.

Total
43
Shares
Total
43
Share