4 din 5 maşini nu au loc de parcare în Bucureşti

4 din 5 maşini nu au loc de parcare în Bucureşti

Deşi parcarea pe trotuare, în locuri neamenajate de către administraţie, este interzisă prin lege din ianuarie 2017, mulţi şoferi se pare că nu înţeleg acest lucru. Numărul de maşini este în creştere în Bucureşti şi adesea nepăsarea şoferilor îi lasă pe pietoni fără trotuare, forţându-i să meargă pe carosabil.

Potrivit legii, parcarea maşinilor pe trotuare este permisă numai acolo unde exisă indicatoare amplasate de autorităţi. Vorbim de trotuare care au lăţimea de cel puţin 3 metri. Pentru mulţi şoferi însă regulile rutiere sunt adesea facultative. În decurs de o oră, echipa Prima TV a găsit nu mai puţin de 4 şoferi care au staţionat în locuri nepermise de lege.

Reprezentanţii companiei municipale care se ocupă de locurile de parcare din Capitală spun că de vină pentru modul neregulamentar în care parchează mulţi şoferi ar fi absenţa educaţiei rutiere şi lipsa aplicării sancţiunilor legale.

Cel puţin 4 maşini din 5 nu au loc de parcare legal în Bucureşti, în Capitală exsită 300 de mii de locuri publice de
parcare, însă numărul maşinilor înmatriculate depăşeşte 1 ilion. Din această toamnă însă, în sectorul 1 şi în sectorul 6, şoferilor care parchează neregulamentar le-ar putea fi ridicate maşinile de primărie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt