Ajutor de 1.400 de lei pentru încălzire

Ajutor de 1.400 de lei pentru încălzire

Din februarie, românii vor primi un nou ajutor de la Guvern. Este vorba de cardurile de energie care vor ajuta persoanele vulnerabile şi cu venituri sub 2.000 de lei la plata facturile pentru gaze şi curent. Voucherele vor fi distribuite de Poşta Română, dar pentru a beneficia de acest sprijin este nevoie de un certificat care să dovedească restanţele. Analiştii sunt de părere că această măsură este doar una populistă, şi o să ne lovim din nou, de birocraţie.

Cardurile la energie urmează să fie distribuite de la 1 februarie. Acestea au o valoare totală de 1400 de lei. Primii bani ar fi dati de luna viitoare, iar ceilalţi 700 de lei ar urma să fie acordaţi în septembrie. Banii vor fi primiţi numai de persoanele vulnerabile care au venit sub 2.000 de lei şi vin ca un ajutor pentru plata facturilor.

Până în acest moment încă nu se ştie exact numărul celor care ar avea nevoie de acest ajutor. Asociaţiile de proprietari vor trebui să completeze documentele, dar şi să justifice plăţile făcute.

Lista beneficiciarilor va fi întocmită de Ministerul Muncii, iar aceştia vor primi ajutorul sub forma unui voucher tipărit pe care îl vor aduce poştaşii. Cu acest voucher vor putea fi plătite atât facturile curente cât şi cele restante. Analiştii sunt de părere că proiectul se va bloca de birocraţie, iar vouchere promise vor promite şi restanţieri.

Paru miliarde de lei, bani europeni, sunt prevăzuţi pentru aceste ajutoare. De asemenea, statul va continua să acorde şi anul acesta tichetele de 250 de lei, o dată la două luni, pentru alimente.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt