Ajutor pentru familii: mesaj Focus Prima TV

Ajutor pentru familii: mesaj Focus Prima TV

Incendiul care a mistuit 7 locuinţe săptămâna trecută în sectorul 3 al Capitalei, a lăsat pe drumuri mai multe familii care trăiesc acum din mila rudelor şi a oamenilor. Au copii, rate la bănci şi alte probleme de sănătate şi nu ştiu cum să o ia de la zero. Focul i-a lăsat doar cu hainele de pe ei. Autorităţile le-au dat apartamente sociale însă nu au putut să stea acolo din cauza mizeriei, spun oamenii, aşa că s-au
mutat la rude sau în chirie. Oricine le poate întinde o mână de ajutor ne poate contacta pe pagina de Facebook Focus Prima TV.

Era 4 martie, ora 2 dimineaţa în cartierul Pantelimon din Capitală când la una dintre locuinţele de pe strada Căzăneşti s-a aprins o scânteie, din cauza unui scurt circuit de la un reşou, spun oamenii. De acolo a fost doar un pas până când focul s-a propagat către celelalte locuinţe. Oamenii au ieşit imediat din case, însă nu toţi au simţit la timp mirosul de fum. Dorina Simion era acasă cu doi dintre cei 3 fii ai săi. Unul
dintre ei a auzit bătăile disperate în poartă ale vecinilor.

Pentru că locuinţa lor era spate în spate cu cea care a luat foc, echipa de intervenţie au ajuns mai târziu la casa lor. Femeia spune că din această cauză a pierdut toată agoniseala de o viaţă.

Necazul n-a venit de unul singur pentru femeie. În acea noapte a căzut pe scări în beciul casei pentru că nu vedea nimic din cauza fumului. La spital i s-a spus că are doar un muşchi zdrobit. Însă după câteva zile a aflat că are 3 coaste rupte.

Printr-o situaţie la fel de gravă trec şi cei care locuiesc la casa de lângă. Fiica lor de 12 ani încă nu se culcase când sa declanşat incendiul. Până au venit pompierii, bărbatul a încercat să ţină focul departe.

Singura care a rămas neatinsă a fost biblia, spun oamenii cu lacrimi în ochi. Pentru că pompierii au întârziat să apară şi pe strada lor, s-au dus după ei.

Oamenii acuză autorităţile că nu s-au implicat pentru ca incendiul să fie stins la timp. N-ar fi avut suficientă apă şi ar fi folosit o scară pe care au găsit-o în curtea oamenilor.

Lipită de casa lor mai era o locuinţă cu etaj care a ars în totalitate. Mihaela locuia cu fetiţa de 11 ani, soţul şi alte câteva rude. Totul a fost mistuit de flăcări.

Oricine are posibilitatea de a oferi ajutor acestor familii, ne poate lăsa un meaj pe pagina de facebook FOCUS Prima TV.

Familiile locuiesc acum pe unde pot. La rude, prieteni sau în casele oferite de autorităţi. Însă nu pot rămâne acolo la nesfârşit, iar pentru a ridica din nou casele în care locuiau, au nevoie de sprijin material şi financiar.

Afla mai multe despreajutorfamiliiincendiutop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt