Alin Burcea, despre o creştere a TVA în turism şi eliminarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari: Pe de o parte cresc preţurile, pe de altă parte dispar încasări, este schema falimentului perfect

Alin Burcea, despre o creştere a TVA în turism şi eliminarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari: Pe de o parte cresc preţurile, pe de altă parte dispar încasări, este schema falimentului perfect
foto: Pixabay

Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) a declarat miercuri că o eliminare a voucherelor de vacanţă înseamnă că nu vor mai avea o finanţare, o încasare, iar pe de altă parte, creşterea TVA - ului înseamnă o creştere a tarifelor cu 10%. Deci, oricum ai privi-o, e prost, a spus acesta, precizând că pe de o parte cresc preţurile, pe de altă parte dispar încasări, fiind schema falimentului perfect”.

”Eliminarea voucherelor înseamnă că nu vom mai avea o finanţare, o încasare, iar pe de altă parte, creşterea TVA - ului înseamnă o creştere a tarifelor cu 10%. Deci, oricum ai privi-o, e prost”, a spus Alin Burcea în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

Reprezentantul din turism a arătat că ”România şi aşa, ca destinaţie pentru români în primul rând că şi aşa turişti străini nu avem, e scumpă şi în momentul de faţă, o creştere este ceva ce nu au nevoie”.

”În afară de asta, voucherele de vacanţă înseamnă 360- 400 de milioane de euro, care înseamnă încasări. Pe de o parte cresc preţurile, pe de altă parte dispar încasări, este schema falimentului perfect”, a menţionat Burcea.

Despre ce va face Guvernul, Alin Burcea a arătat că depinde cum este situaţia bugetului.

 

”Dacă există alternative, se vor mai gândi care din domeniile economiei vor scăpa, dar dacă nu există alternativă şi suntem cu cuţitul la os, (..) dacă vor considera că aceasta este varianta, cu siguranţă că taxele vor creşte. Nu e răutatea prim-ministrului sau faptul că s-a supărat un ministru, este vorba despre calcule şi dacă nu iese socoteala noi nu putem să ieşim cu un buget mult pe minus şi evident că taxele vor intra în funcţiune”, a mai spus reprezentantul ANAT. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt