Alpinista salvată cu elicopterul SMURD dintr-o prăpastie în Munţii Bucegi este în stare bună

Alpinista salvată cu elicopterul SMURD dintr-o prăpastie în Munţii Bucegi este în stare bună

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, luni, că alpinista care a fost salvată dintr-o prăpastie din Munţii Bucegi, în cadrul unei misiuni de troliere executată cu ajutorul elicopterului SMURD Mureş, este acum în stare bună.

"Turista, care a suferit un politraumatism prin cădere de la înălţime, a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi internată în cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I, iar în acest moment starea ei este una bună, fiind conştientă şi stabilă hemodinamic şi respirator", a arătat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, "sâmbătă, 12 februarie 2022, la solicitarea salvamontiştilor prahoveni, elicopterul SMURD Mureş a îndeplinit cu succes o misiune de troliere în munţii Bucegi. Astfel, o turistă în vârstă de 43 de ani, care a căzut de la o înălţime de 250 de metri într-o prăpastie, a fost salvată cu ajutorul elicopterului SMURD Mureş, prin troliere de la locul în care se afla. Elicopterul, din al cărui echipaj a făcut parte dr. Bartos Apor, medic primar medicină de urgenţă în cadrul UPU SMURD Mureş, a ajuns în munţii Bucegi, dar, întrucât zona era una dificilă pentru aterizare, rănita a fost ridicată cu ajutorul troliului şi transportată în siguranţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş".

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt