Apel pentru reducerea poluării cu plastic, de Ziua mondială a drepturilor consumatorilor

Apel pentru reducerea poluării cu plastic, de Ziua mondială a drepturilor consumatorilor

Pe 15 martie, de Ziua mondială a drepturilor consumatorilor, asociaţiile de consumatori din întreaga lume lansează un apel privind reducerea poluării cu plastic, informează luni Asociaţia Pro Consumatori.

Ziua mondială a drepturilor consumatorilor, coordonată de Consumers International, confederaţia de asociaţii a consumatorilor din întreaga lume, este marcată în fiecare an pe 15 martie pentru a sublinia importanţa protecţiei consumatorilor.

Potrivit APC, de Ziua mondială a drepturilor consumatorilor din 2021 se lansează o campanie internaţională care se va concentra pe următoarele şapte acţiuni: Regândeşte, Refuză, Reduce, Refoloseşte, Reciclează, Repară şi Înlocuieşte. Consumatorii îşi pot reevalua obişnuinţele de consum pentru a reduce astfel folosirea materialului plastic: ei pot refuza obiectele de plastic care nu le sunt strict necesare, pot solicita alternative sustenabile din partea guvernelor şi producătorilor, pot reduce volumul de plastic pe care-l cumpără şi îl aruncă, pot prelungi durata de viaţă a produselor de plastic prin refolosirea acestora, pot depozita deşeurile de plastic în conformitate cu regulile stabilite de autorităţile locale, pot repara aparatele ori de câte ori este posibil şi pot înlocui produsele sau ambalajele de plastic cu alternative sustenabile.

"Materialul plastic este folositor în viaţa cotidiană, însă producţia şi consumul de plastic, mai ales cel de unică folosinţă, au devenit excesive, generând o adevărată problemă cu impact asupra ecosistemului şi a sănătăţii noastre. Măsurile luate în perioada pandemiei generată de COVID-19 au dus la creşterea poluării cu plastic, prin folosirea produselor de unică folosinţă, precum măştile faciale, mănuşile şi ambalajele alimentare", se arată într-un comunicat al APC.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt