Când ar putea călătorii să circule cu primul tren electric de la Alstom ajuns în România

Când ar putea călătorii să circule cu primul tren electric de la Alstom ajuns în România

Primul tren electric de la Alstom a ajuns în România pe 4 decembrie, compania remediază mici defecte şi trenul va ajunge peste câteva zile la inelul de teste de la Făurei. În cel mai bun caz trenul va circula cu călători la final de ianuarie 2024, spune Autoritatea pentru Reformă Feroviară. Trenul trebuie să parcurgă în teste şi peste 10.000 km pe reţeaua feroviară românească.

„Legat de punerea, temporară, în funcţiune cu călători a primei rame RE-IR, livrată de Alstom ieri: acest lucru se va întâmpla cel mai devreme la sfârşitul lunii ianuarie 2024, după ce furnizorul nostru va finaliza probele necesare în Inelul de la Făurei (rama este programată să plece la Făurei în acest weekend), efectuarea parcursurilor de anduranţă pe calea ferată din România, pe o distanţă de minim 10.000 km, predarea ramei în custodie pentru operarea cu călători către CFR Călători de către Alstom şi predarea documentaţiei de autorizare a vehiculului în vederea circulaţiei a ramei pe o zonă specifică a reţelei feroviare din România”, spune ARF.
Pe data de 14 decembrie, echipa de proiect RE-IR1 ARF şi echipa supervizorului Egis Rail, au efectuat inspecţia trenului adus de Alstom Ferroviaria în România pentru a fi livrat către ARF. Inspecţia a avut loc în urma notificării transmise de furnizor pentru această zi şi face parte din procedurile oficiale de livrare, punere în circulaţie cu călători şi, ulterior, recepţie a vehiculului feroviar. În cadrul inspecţiei nu au fost identificate defecte majore, scrie Hotnews.ro.
Alstom urmează să finalizeze în perioada următoare remedierea punctelor identificate, inclusiv să facă demonstraţii în regim dinamic a trenului. La finalizarea întregului proces, în baza notificării Alstom, ARF va putea prezenta trenul publicului, înainte de punerea în circulaţie cu călători. Aceasta etapă implică şi obţinerea autorizaţiilor necesare din partea autorităţilor de siguranţa circulaţiei din domeniul feroviar.
 

Afla mai multe despretrenelectric
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt