Ce trebuie să conţină trusa de supravieţuire în caz de război

Ce trebuie să conţină trusa de supravieţuire în caz de război

Războiul de la graniţele României a băgat spaima în oameni. Anunţul lui Vladimir Putin despre faptul că a ordonat ministrului Apărării să ridice gradul de alertă pentru forţele nucleare a panicat şi mai mult. Experţii au făcut un kit de supravieţuire în caz de război

Primele ore ale zilei de 24 februarie 2022 au intrat în istorie cu atacul Rusiei asupra Ucrainei. Pe măsură ce s-au profilat sancţiuni internaţionale tot mai puternice împotriva Rusiei, Kremlinul s-a inflamat şi a băgat arsenalul nuclear în stare de alertă, ducând astfel lumea cu gândul la cel de-al Treilea Război Mondial. 

Nu avem de ce să ne temem de ameninţările nucleare venite din partea lui Vladimir Putin, spune însă preşedintele american Joe Biden. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a spus că Statele Unite nu văd niciun motiv pentru a-şi schimba nivelurile de alertă nucleară în acest moment. „Credem că o retorică provocatoare ca aceasta, cu privire la armele nucleare, este periculoasă, creşte riscul unor greşeli şi ar trebui evitată. Rusia şi Statele Unite au convenit de mult timp că folosirea armelor nucleare ar avea consecinţe devastatoare şi au declarat de multe ori, inclusiv la începutul acestui an, că un război nuclear nu poate fi câştigat şi nu trebuie purtat niciodată. Nu avem motive să ne schimbăm nivelurile de alertă”, a spus Jen Psaki. „Preşedintele a spus foarte clar că nu intenţionează să trimită trupe americane să poarte un război împotriva Rusiei. O zonă de excludere aeriană ar necesita desfăşurarea armatei americane pentru a fi pusă în aplicare, ceea ce ar duce la un potenţial conflict direct şi potenţial război cu Rusia. Este ceva ce nu intenţionăm să facem”, a adăugat ea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt