Ce vin bem de sărbători

Ce vin bem de sărbători

Se spune că vinul dezleagă vorba şi inimile! Şi…parcă nu e timp mai potrivit de a-l savura decât de sărbători, alături de familie sau prieteni. Licoarea îmbietoare nu se serveşte însă oricum. Ce vinuri alăturăm mâncărurilor festive şi…când, aflăm chiar acum, de la cei care se pricep la asta!

Florin Dănoaie este proprietarul unei crame si al unei ferme viticole din judeţul Alba. Recomanda vinurile locale,
deoarece, în zona Ciumbrud e o clima mediteraneana, unde creste si migdalul. Pentru sarbatori, cand carnea predomină pe mese, spune că un vin mai usor ajută la digestie.

Vinul se poate consuma la toate mancarurile, dar cu masura. Exista soiuri diverse care se preteaza atat inainte de masa, cât si in timpul sau dupa aceasta. Astfel, se poate începe cu un vin spumant la aperitiv, se continua cu un vin alb, la felul de baza, si se incheie cu un vin de desert.

Şi localnicii din zona Ighiu, Bucerdea Vinoasa, se laudă cu vinul lor, care, spun ei, are un gust aparte.

Pentru a fi sigur că pui pe masă un vin de calitate trebuie să fii atent la cateva detalii, spun cunoscătorii.

Aşadar, pentru cei care vor, într-adevăr, să se simtă bine şi să aibă sărbători… fără dureri de cap, specialiştii recomandă să nu se facă rabat la calitate, chiar dacă preţul este un pic mai mare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt