Concurs anulat la Apele Române pentru că singura participantă a luat notă prea mare: „Spre indignarea conducerii am reuşit să-l iau”

Concurs anulat la Apele Române pentru că singura participantă a luat notă prea mare: „Spre indignarea conducerii am reuşit să-l iau”
Digi24

O noua mărturie despre politizarea Apelor Române vine de la Cluj. Un concurs pentru un post de şef a fost anulat pe motiv că singura participanta a luat notă prea mare. Decizia a venit de la centru, iar direcţiunea, nu a avut „ce să mai comenteze”. Pe acel post a fost până la urmă numită o altă persoană, membru de partid. Mărturia candidatei respinse cu 95 de puncte din 100, de sistemul de „Pile, Relaţii, Cumetrii” în exclusivitate, la Digi24.

Florina Rus, inspector la Administraţia Bazinală Someş-Tisa: „Sunt angajata instituţiei din 2007, an în care am terminat şi Facultatea de Georgafie, specializarea de Hidrologie, ulterior am urmat şi un master de gospodărire a apelor, studii postuniversitare. Conducerea, împreună cu colegii din departament, m-au propus pe mine pentru a prelua funcţia de conducere. Directorul de la acea vreme, cred că este un an deja: mi-a spus, uite Florina, de la centru, persoana cutare este propusă pentru a ocupa postul de şef, îşi doreste acest lucru şi ai următoarea variantă, ori îţi dai demisia de bună voie din funcţia de conducere, ori cealaltă variantă este de a scoate postul de şef la concurs. Am întrebat care este criteriul pentru care dânşii doresc înlăturarea mea. Zice, în afară de criteriul politic, momentan, nu primează nimic. M-am prezentat şi spre surprinderea şi indignarea conducerii, am reuşit să-l şi iau.”

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt