Copiii, pregătiţi să salveze natura

Copiii, pregătiţi să salveze natura

O şcoală din Capitală a dat startul unui amplu proiect de voluntariat menit să îi înveţe pe elevi să protejeze mediul înconjurător. Alături de specialiştii Parcului Natural Putna Vrancea, elevii au eliberat puiet de păstrăv în apele pârâului Tişiţa. Tinerii s-au bucurat de experienţă şi spun că au avut şansa de a învăţa, în afara sălilor de clasă, cât de important poate fi gestul lor pentru natură.

Cu acelaşi gând…acela de a salva natura, cei mici s-au echipat corespunzător pentru drumeţie, s-au înarmat cu câte un pahar în care se aflau puieţi de păstrăv, şi au spus "da" provocării de a repopula apele pârâului Tişiţa. Un loc din care peştele a dispărut de ani buni.

Sub îndrumarea specialiştilor Parcului Natural Putna Vrancea , elevii au avut şansa de a învăţa, dincolo de lecţiile parcurse în sălile de clasă, cât de important este gestul lor pentru natura înconjurătoare.

Acţiunea din Cheile Tişiţei a fost rodul colaborării dintre o Asociaţie de voluntariat, o şcoală din Capitală si Parcul
Natural Putna Vrancea.

Şcoala bucureşteană a implementat un nou program prin care toţi elevii vor fi implicaţi în astfel de proiecte de
voluntariat.

În plus, conducerea şcolii a decis ca de anul acesta, voluntariatul în natură să devină obligatoriu pentru elevi.

Tot în cadrul aceluiaşi proiect, elevii au mers în urmă cu o lună în Parcul Natural Putna Vrancea şi au reîmpădurit zona cu 100 de puieţi de brad.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt