Cum au ajuns zeci de tone de peşte toxic şi stricat în farfuriile românilor. „Îl spălau cu oţet şi-l vindeau ca proaspăt”

Cum au ajuns zeci de tone de peşte toxic şi stricat în farfuriile românilor. „Îl spălau cu oţet şi-l vindeau ca proaspăt”

Tone de peşte stricat, pescuit în ape poluate din Franţa, Italia şi Spania au ajuns pe mesele românilor. Gruparea infracţională era constituită din români plecaţi „la muncă” în străinătate, ajutaţi de alţi conaţionali care se ocupau de desfacerea „mărfii”.

La Tribunalul Constanţa va începe procesul persoanelor acuzate că au adus peşte contaminat şi periculos pentru consum în România. 20 de bărbaţi sunt acuzaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa de constituire de grup infracţional, deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui sau produselor din peşte, fals în înscrisuri şi uz de fals. Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, inculpaţii (toţi cetăţeni români) sunt acuzaţi că au pus la cale o reţea infracţională prin care peştele pescuit în ape contaminate în Franţa, Spania şi Italia era transportat ilegal şi cu mijloace improprii în România. Apoi, acesta ajungea în magazine şi la mari retaileri, apoi pe mesele oamenilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt