Cum să călătoreşti în timp ce lucrezi remote. Topul celor mai bune ţări pentru nomazii digitali

Cum să călătoreşti în timp ce lucrezi remote. Topul celor mai bune ţări pentru nomazii digitali

Asistăm la o schimbare la faţă a pieţei muncii. România e una dintre cele mai bune ţări pentru cei care vor să combine munca remote şi călătoriile. O arată un clasament realizat de platforma momondo.ro. Pandemia a schimbat cu totul modul de lucru. Nu mai este necesară prezenţa fizică la birou, în multe profesii, astfel că angajatorii au încheiat cu salariaţii contracte de muncă remote. Aceştia pot lucra de acasă, de la ţară sau din oricare colţ al lumii.

Par imagini din vacanţă, dar în realitatea sunt fotografii făcute în timpul programului de lucru. Sunt doar câteva dintre amintirile Marei care lucrează remote de 8 ani, departe de stresul şi de monotonia unui loc de muncă obişnuit. Îşi mută biroul de acasă, în cafenea, sau chiar pe o plajă exotică oricând doreşte.

Mara Barza, specialist în comunicare: M-am întors dintr-o călătorie remote din Italia, am fost 3 zile în Bari. La câteva luni obişnuiesc să-mi iau laptopul să lucrez câteva zile dintr-o altă locaţie. Îţi îmbogăţeşti viaţa, vedem lucruri noi, învăţăm lucruri noi, cunoaştem alţi oameni. Important e să ai net bun. Prefer călătoriile în Europa să pot să folosesc datele mobile şi aleg destinaţii pe care nu le-am mai vizitat, locuri noi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt