Cum se obţine dovada pentru obţinerea zilei libere pentru autorecenzare

Cum se obţine dovada pentru obţinerea zilei libere pentru autorecenzare

Recensământul online al populaţiei şi a locuinţelor a început la data de 14 martie şi se va încheia pe data de 15 mai a.c.. Salariaţii care au ales opţiunea de autorecenzare online vor primi o zi liberă de la angajator, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat. Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

Angajatorii sunt obligaţi să le acorde salariaţilor o zi liberă, plătită, dacă aceştia vor prezenta dovada completării formularului online în prima etapă a recensământului populaţiei. Codul va fi generat automat de aplicaţia informatică pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ.

Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), a precizat detaliile referitoare la autorecenzare.

„La şapte zile după ce s-a completat formularul de recensământ, persoana care s-a autorecenzat va primi un cod în baza căruia vă putea primi zi liberă de la locul de muncă, indiferent dacă este public său privat”

Recensământul online al populaţiei şi locuinţelor a început pe 14 martie şi se va încheia pe 15 mai. Salariaţii care vor alege opţiunea de a se autorecenza online vor primi o zi liberă de la angajator. Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

După completare, la finalul chestionarului, se apasă butonul „Finalizare” şi chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului. Autorecenzarea este accesibilă populaţiei, în perioada 14 martie-15 mai 2022 şi se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic: telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt