Desecretizarea salariilor din zona privată ar putea duce la o competiţie între marile companii, cred experţii

Desecretizarea salariilor din zona privată ar putea duce la o competiţie între marile companii, cred experţii

Imediat ce va fi implementată directiva europeană privind eliminarea desecretizării salariilor din companiile private, va apărea o competiţie între firme, a declarat la Prima News expertul HR Sorin Faur.

„Marile companii vor da tonul, dar diferenţa va apărea în celălalt domeniu, al beneficiilor, al spaţiilor de muncă, tichetelor de masă, vacanţelor exotice. Pentru că salariul este format din mai multe componente. O astfel de reglementare o să aducă stabilitate, dar va dura câţiva ani până atunci”, a subliniat Faur.

Magda Volonicu, avocat specializat în piaţa muncii şi legile salarizării a precizat că reglementarea europeană este propusă pentru egalizarea salarizării între femei şi bărbaţi.

„Totuşi, reglementările ar presupune împiedicarea angajatorului să sancţioneze încălcarea confidenţialităţii, ceea ce din punct de vedere practic mie mi se pare ca este o mare problemă”, a adăugat Volonicu.

Corneliu Benţe, preşedintele Uniunii Naţionale a experţilor în legislaţia muncii a precizat că, în momentul de faţă, legea din România prevede obligaţia angajatorului să asigure confidenţialitatea salariului.

Afla mai multe despresalariisalarizaresecretizare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt