Dezvoltatori imobiliari din Bucureşti, şantajaţi şi obligaţi să achite taxă de protecţie pentru a-şi putea continua proiectele

Dezvoltatori imobiliari din Bucureşti, şantajaţi şi obligaţi să achite taxă de protecţie pentru a-şi putea continua proiectele

Mai mulţi dezvoltatori imobiliari din Sectorul 1 al Capitalei au fost obligaţi să plătească taxă de protecţie către membrii unui grup infracţional organizat. În dosarul în care se anchetează aceste fapte au avut loc marţi percheziţii imbiliare, iar mai multe persoane au fost duse la audieri.

Trei percheziţii domiciliare au avut loc, marţi, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Prahova. La ele au participat poliţişti ai Serviciului Grupuri Infracţionale Violente din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, împreună cu procurori DIICOT.

În acest dosar se fac cercetări privind activitatea unui grup infracţional organizat cercetat pentru şantaj şi lipsire de libertate.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în Bucureşti, care constrângea dezvoltatorii imobiliari să plătească diverse sume de bani pretinse drept "de taxă de protecţie".

Pe parcursul cercetării penale, s-a stabilit faptul că fiecare membru avea un rol bine stabilit, puterea de decizie aparţinându-i liderului grupării, personaj notoriu în mediul infracţional, potrivit DIICOT.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt