Dîncu: Mii de români s-au înscris pentru serviciul militar voluntar în Armata Română, în primele săptămâni de selecţie

Dîncu: Mii de români s-au înscris pentru serviciul militar voluntar în Armata Română, în primele săptămâni de selecţie

Peste 5.000 de candidaţi pentru serviciul militar voluntar s-au înscris în primele trei săptămâni de la lansarea selecţiei, a anunţat, vineri, la Breaza, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Ministrul a adăugat că pentru creşterea atractivităţii serviciului militar voluntar, printr-o lege aflat deja în circuit, vor fi efectuate modificări privind beneficiile ce vor fi acordate acestor persoane.

"Avem în circuit legea aceea nouă pentru modificările legate de serviciul militar voluntar, sigur, care poate avea continuitate în ceea ce înseamnă voluntariat în general, în Armată Română. Am schimbat unele lucruri faţă de ce era iniţial, astfel încât am văzut că noi suntem deja într-o situaţie foarte bună. Mi se pare că în primele trei săptămâni de la lansarea unei noi selecţii pentru voluntari, pe 1.500 de locuri, dacă nu mă înşel, avem anul acesta, am avut deja peste 5.000 de candidaţi şi continuă înscrierile. Înseamnă că există o atractivitate pentru asta", a declarat Vasile Dîncu, citat de Agerpres.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt