Echipele din România, în prima linie a luptei pentru viaţă

Echipele din România, în prima linie a luptei pentru viaţă

Oamenii stau în genunchi lângă ruine şi se roagă: speră la minuni. Cei dragi sunt prinşi sub tone de beton şi dărâmături, iar cei care au scăpat se agaţă cu speranţă de fiecare sunet care se aude de sub mormane. Lângă ei, sunt şi salvatorii români, care luptă 24 de ore din 24 şi încearcă să aducă la lumină cât mai mulţi oameni. Sunetul de fond este plânsul rudelor care îi imploră să facă un miracol. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

De trei zile echipele din România încearcă sa salveze de sub dărâmături cât mai mulţi oameni. Sunt momente în care salvatorii aud victimele cum strigă disperate după ajutor. Pentru ei, asta înseamnă speranţă-speranţa că acolo încă sunt oameni în viaţă.

Vocile disperate îi împing să lupte şi ei mai mult şi să sape uneori şi cu mâinile goale. Misiunea lor e clară-vor să salveze fiecare om care a fost prins, în timpul cutremurului, sub mormanele de beton. Salvatorii români lucrează 24 de ore din 24 şi, în cele trei zile au reuşit să scoată multe victime.

Lângă salvatorii care sapă printre ruine se află şi familiile victimelor care se roagă ca cei dragi să trăiască. Speranţa dispare cu fiecare oră care trece. E un val de tristeţe abătut asupra Turciei.

Sute de mii de oameni au rămas fără casă, printre ei se numără şi românii stabiliţi în Turcia. În stradă stau însă şi cei cărora le este frică să mai urce în blocurile în care au locuit în trecut. Le este teamă să nu se dărâme. Mulţi dintre oamenii din Turcia au intrat în casele care stau să cadă doar să îşi recupereze hainele. După s-au întors în stradă. Acolo se gândesc non stop la ziua care le-a schimbat viaţa.

Şi în Siria situaţia este la fel de gravă. Pe zi ce trece creşte numărul victimelor care sunt scoase de sub dărâmături fără suflare. Mai multe ţări din lume au trimis ajutoare în Turcia şi în Siria. În acelaşi timp, în sute de oraşe oamenii strâng haine, pături şi mâncare pentru victimele care au rămas pe străzi în urma cutremurului devastator.

foto: www.facebook.com/igsu.situatiideurgenta

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt